Метінвест провів третій Криворізький кінофестиваль «Кіно під зорями. Дубль 3»

15 Вересень 2012

Минулого тижня в рамках реалізації Програми соціального партнерства Метінвесту в Кривому Розі пройшов Криворізький кінофестиваль авторських фільмів «Кіно під зорями. Дубль 3 ». З року в рік це свято мистецтва і творчості збирає все більшу кількість учасників і глядачів, набуваючи популярність далеко за межами нашого міста і країни.

Як зазначив президент фестивалю, генеральний директор Північного ГЗК Метінвесту Андрій Шпилька, «Кіно під зірками» допомагає кінорежисерам і творчим колективам реалізувати свій потенціал, знайти свого глядача, отримати компетентну оцінку фільмів, познайомитися з колегами з інших міст і країн.

- Ми прагнемо, щоб працівники підприємств Метінвесту, їх рідні, та й всі жителі Кривого Рогу відкривали для себе нові горизонти кіномистецтва, - підкреслив Андрій Михайлович, - щоб культурне життя нашого міста була різноманітною, щоб кожен житель міг отримати незабутні враження. Це черговий крок до розширення кругозору наших земляків.

Географія криворізького кінофоруму з кожним роком розширює межі. На «Кіно під зорями. Дубль 1 »було відібрано 47 робіт із трьох країн - України, Росії і Білорусі. У цьому ж році було прислано 227 фільмів від авторів з 18 країн світу, в числі яких США, Канада, Фінляндія, Корея, Франція, Італія, Німеччина, Португалія. Разом з тим, значно виріс і якісний рівень фільмів. Сьогодні фільмографія може задовольнити навіть найвибагливішого глядача.

Протягом двох днів компетентне журі та всі бажаючі переглядали роботи в номінаціях «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Анімація», «Соціальний ролик», «Експериментальне кіно» та «Музичний кліп». На третій день члени журі та фіналісти фестивалю, які приїхали в Кривбас, побували в театрі музично-пластичних мистецтв «Академія руху», а також на екскурсії по Північному комбінату Метінвесту. Знайомство з нашим містом і його найбільшим ГЗК залишило незабутні враження у пам'яті гостей, особливо іноземних.

- На криворізькому фестивалі мені сподобалося все, - поділився Заур Гасімлі, кінорежисер з Азербайджану, - і програма, і роботи моїх колег-конкурсантів. Я щиро радий, що знайшов можливість приїхати на цю зустріч, хоча добиратися з моєї країни в Україну було досить важко. Тут я побачив багато цікавого, як на екрані, так і навколо себе, познайомився з талановитими творчими людьми.

Завершився триденний фестиваль урочистим нагородженням переможців та вечірнім переглядом кращих фільмів під відкритим небом на площі Палацу культури Північного ГЗК. Гран-прі «Кіно під зорями. Дубль 3 »отримав кінофільм« Одна хвилина »Олени Галяніной, а приз глядацьких симпатій - робота« Чую. Дихаю »Максима Бевза. Також були вручені нагороди призерам у всіх номінаціях кінофоруму і спеціальні дипломи. Президент криворізького кінофестивалю Андрій Шпилька подякував усім учасникам за їхню творчість, професіоналізм і незабутні враження, які подарували їх роботи.