ПівнГЗК придбав чотири БілАЗи

30 Серпень 2013

Північний гірничо-збагачувальний комбінат Групи Метінвест у рамках масштабної інвестиційної програми придбав у кар'єри чотири 130-тонних великовантажних БілАЗи. У нову техніку інвестовано понад 40 млн грн.

Автопарк гірничотранспортних цехів Північного ГЗК сьогодні один з найбільших серед підприємств галузі. Він налічує 60 великовантажних автомобілів БілАЗ і 3 автомобілі Caterpillar вантажопідйомністю 180 тонн, які працюють у парі з гідравлічними екскава-торами HITACHI.

Оновлення парку автосамоскидів - ще один крок на шляху до підвищення ефективності виробництва, створення комфортних і безпечних умов праці. Нові автосамоскиди оснащені системами дистанційної діагностики та зважування, централізованою системою змащення. Для безпеки експлуатації та зручності водія на борту машин встановлені відеокамери, а в кабіні є система кондиціонування.

- Північний ГЗК Групи Метінвест системно реалізує масштабну інвестиційну програму, в рамках якої ми щороку закуповуємо нову гірничу техніку. Тим самим ми підвищуємо рівень безпеки та комфортності праці наших робітників, а також маємо можливість ефективно виконувати всі виробничі завдання. У цілому в оновлення гірничої техніки, реконструкцію обладнання та будівництво масштабних промислових об'єктів на ПівнГЗК в 2013 році ми плануємо інвестувати близько 1 млрд гривень, - підкреслив генеральний директор Північного ГЗК Андрій Левіцький.

У 2012 році для розвитку гірничих робіт ПівнГЗК придбав 7 великовантажних самоски-дів, буровий верстат, бульдозер, електровоз і 12 думпкарів.

Довідка

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПІВНІЧНИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ» - одне з найбільших гірничодобувних підприємств Європи із закінченим циклом підготовки сировини для металургійної промисловості: залізорудного концентрату і обкотишів. Річна виробнича потужність комбінату на сьогодні складає близько 14,5 млн. тонн залізорудного концентрату і понад 11 млн. тонн обкотишів.

Північний ГЗК входить до Гірничодобувного дивізіону Групи Метінвест.

Північний ГЗК є найбільшим виробником обкотишів в Україні. Продукція Північного ГЗК неодноразово визнавалася кращою в рамках єдиного державного конкурсу якості «100 кращих товарів України».