Північний ГЗК Метінвесту розвиває творчі навички молоді

27 Грудень 2013

У рамках програми Метінвесту «Місто – нашими руками» в Тернівському районі на базі центру дитячо-юнацької творчості відкрили арт-клуб «Сфера».

Арт-клуб «Сфера» – один з дев'яти проектів-переможців, які цього року отримали підтримку Північного гірничо-збагачувального комбінату Групи Метінвест на конкурсі соціальних проектів. Реалізований він з ініціативи громадської організації «Об'єднання творчих авторів» за участі Центру дитячо-юнацької творчості «Терноцвіт» та виконавчого комітету Тернівської районної у місті ради.

Ініціатори проекту поставили перед собою мету – зібрати під дахом ЦДТ «Терноцвіт» молодих художників, фотографів, відеооператорів, музикантів і поетів, давши їм можливість реалізувати найсміливіші задуми. Сьогодні такий клуб створений і для самореалізації в ньому є всі умови.

– Це перший клуб для молоді в нашому районі, де можна знайти друзів за інтересами та втілити свої творчі ідеї. Для молоді ми придбали комп'ютерну техніку, музичну та фотоапаратуру, інструменти, мольберти – все те, що необхідно для творчих людей. Важливо, що творці клубу врахували інтереси не тільки молоді, а й школярів-підлітків, яких у майбутньому будуть залучати до громадського життя району, до участі в фестивалях, виставках, музичних і поетичних зустрічах, – зазначив на урочистому відкритті арт-клубу генеральний директор Північного ГЗК Метінвесту Андрій Левицький.

За активну життєву позицію та успішну реалізацію проекту Андрій Левицький вручив ініціаторам та волонтерам листи подяки. У свою чергу хлопці та дівчата показали почесним гостям творчу майстерню, яку відремонтували власноруч, а також поділилися планами на майбутнє і розповіли про досягнення. Одне з них – перемога рок-групи «Пікап» на фестивалі «Червона рута-2013». Двоє з чотирьох музикантів цієї групи трудяться на Північному ГЗК Метінвесту. Займатися музикою хлопці почали задовго до відкриття клубу: брали участь у музичному фестивалі «Сергіївка фест», проекті «Нічна виставка» та музично-поетичних зустрічах, які проходять у парку ім. Комсомолу України. Ці традиції члени арт-клубу планують зберегти і надалі. Є у молоді ще багато нових ідей для втілення.

Довідка

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЦЕНТРАЛЬНИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ» - єдине підприємство в Україні, яке одночасно використовує відкритий і підземний способи видобування руди, а також залучає до переробки відходи збагачення. Підприємство спеціалізується на видобуванні, переробці та виробництві сировини для металургійної промисловості - обкотишів і залізорудного концентрату. Річна виробнича потужність комбінату на сьогодні складає більше 6 млн тонн залізорудного концентрату і понад 2,2 млн тонн обкотишів.

Центральний ГЗК входить до Гірничодобувного дивізіону Групи Метінвест.

Якість продукції Центрального ГЗК є найкращою в Україні. Продукція Центрального ГЗК неодноразово визнавалася кращою в рамках єдиного державного конкурсу якості «100 кращих товарів України».