Північний ГЗК Групи Метінвест допомагає професійному становленню молоді

20 Травень 2014

Північний гірничо-збагачувальний комбінат Групи Метінвест виступив партнером проекту «Світ без кордонів. Профорієнтація». У 2014 році в Кривому Розі він реалізується у чотирьох освітніх закладах міста. У реалізації проекту фахівці підприємства об'єднали свої зусилля з педагогами Тернівського району та волонтерами Всеукраїнської молодіжної громадської організації «AIESEC в Україні».

На Північному ГЗК діє програма «Школа – ВНЗ – комбінат», що відкриває для учнівської молоді широкі перспективи професійної та творчої самореалізації. У рамках програми школярам допомагають визначитися у виборі професії, а студентам – отримати перше робоче місце на комбінаті.

У 2014 році в рамках цієї програми Північний ГЗК став партнером проекту «Світ без кордонів. Профорієнтація», ініціатором якого є молодіжна громадська організація «AIESEC в Україні». На сьогоднішній день проект працює для школярів Тернівського ліцею, Тернівської гімназії, середніх шкіл №42 і 110. Ця ініціатива допомагає дітям краще розібратися у виборі майбутньої професії, розширити кругозір, підвищити рівень знань іноземних мов і розвинути лідерські якості. Молодь також отримує інформацію про можливість навчання у вищих навчальних закладах та про працевлаштування в Україні та за кордоном.

На підприємстві для старшокласників організовують екскурсії: так школярі краще можуть розібратися в переліку й призначенні робочих професій. Учні шкіл Кривого Рогу відвідують Першотравневий кар'єр, дробильну фабрику №3, музеї трудової слави комбінату та гірничої техніки під відкритим небом, де знайомляться з діяльністю Північного ГЗК.

Затребуваним робочим спеціальностям студентів навчають при проходженні виробничої практики в структурних підрозділах комбінату. За підсумками навчання та успішно пройденої атестації студентам присвоюють робочу кваліфікацію. Вони отримують документ державного зразка, що дає право працевлаштування на підприємствах Метінвесту й інших компаніях гірничо-металургійного комплексу України.

За останні три роки на Північному ГЗК освоїли робочу спеціальність 85 студентів Криворізького національного університету. Багато з них після завершення навчання у ВНЗ обрали комбінат своїм першим місцем роботи.

Генеральний директор Північного ГЗК Групи Метінвест Андрій Левіцький:

– Учорашні школярі та студенти, сьогоднішні випускники – майбутнє нашого підприємства. За молоддю впровадження передових технологій та інноваційних систем. Нам необхідний свіжий погляд на актуальні виробничі та соціальні питання. Щоб залучити на комбінат молодь, ми реалізуємо проекти програми «Школа – ВНЗ – комбінат». Вони сприяють профорієнтації школярів, професійному навчанню студентів та молодих фахівців.

Довідка

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПІВНІЧНИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ» – одне з найбільших гірничодобувних підприємств Європи із закінченим циклом підготовки сировини для металургійної промисловості: залізорудного концентрату і обкотишів. Річна виробнича потужність комбінату на сьогодні складає близько 14,5 млн тонн залізорудного концентрату і понад 11 млн тонн обкотишів.

Північний ГЗК входить до Гірничодобувного дивізіону Групи Метінвест.

Північний ГЗК є найбільшим виробником обкотишів в Україні. Продукція Північного ГЗК неодноразово визнавалася кращою в рамках єдиного державного конкурсу якості «100 кращих товарів України».