Гірники Кривбасу взяли участь у волонтерській акції «Чисте місто»

1 Листопад 2016

Понад 1500 працівників Центрального, Північного, Інгулецького та Південного гірничо-збагачувальних комбінатів, членів їхніх родин минулої суботи вийшли на акцію з благоустрою парків і скверів, вулиць і площ міста. До них приєдналися представники районної влади, комунальних установ. Разом працівники підприємств і жителі районів прибрали територію площею близько 20 гектарів.

В улюбленому місці жителів Покровського району, парку «Шахтарський», працювало понад 300 представників Центрального ГЗК. За короткий час вони очистили територію площею 4,5 гектари, зібрали й вивезли 100 кубічних метрів листя, сухостою, сміття.

- Цей парк не випадково став місцем проведення суботника. У ньому відпочивають працівники комбінату, жителі району. Щороку навесні та восени ми наводимо тут лад. Своїм прикладом показуємо всім криворіжцям, що ми любимо своє місто, і в наших силах зробити Кривий Ріг чистішим і комфортнішим, - підкреслив генеральний директор Центрального ГЗК Дмитро Шевчик.

Від Південного ГЗК у волонтерській акції взяли участь 250 працівників. Понад триста мішків опалого листя, чистота й порядок у парку імені Івана Савицького – це результати їх плідної роботи. Стимулом для всіх учасників акції став конкурс, хто назбирає більше опалого листя. У ньому перемогли гірники комбінату.

Працівники ІнГЗК, їхні сім'ї, ветерани підприємства провели волонтерську акцію в парку «Інгулецький». Біля води вони висадили 100 кленів, прибрали парк площею 7 гектарів. Напередодні суботника навели лад у заказнику «Візирка» і висадили на його території 100 сосон. Загалом у суботнику взяло участь близько 400 осіб.

- Це наш спільний дім, і яким він буде, залежить від нас самих. Тому ми щороку прибираємо наші вулиці, упорядковуємо зелені масиви. Ось і зараз навели в парку лад. Навесні він знову радуватиме нас своєю красою, - зазначив генеральний директор Інгулецького ГЗК Олександр Герасимчук.

Молоді лідери Північного ГЗК очистили від сміття торговельну площу в центрі житлового масиву Даманський, скопали клумби і прибрали листя біля будинків милосердя. У ботанічному саду на площі 3 га прибрали осіннє листя і опале гілля, сховали від морозів більше ста кущів троянд, висадили сосни.

- Ботанічний сад – перлина Кривого Рогу і гордість Тернівського району. З його колективом нас пов'язує давня співпраця. Разом ми реалізуємо проекти соціальної програми Метінвесту «Місто – нашими руками», екологічні проекти. Велику допомогу надає нам колектив в озелененні промислових майданчиків, скверів і парків району. А сьогодні нам хочеться зробити свій внесок у благоустрій саду, підготувати його до зими, - сказав генеральний директор Північного ГЗК Павло Тимошенко.